Historie_der_var_engang

Der var engang en pølsemager, som hed Robert Damkjær.

Her følger historien om en lille pølsefabrik, der blev til en virksomhed, der i dag sender produkter til hele verden.

linie

I 1961 køber pølsemageren Robert Damkjær sammen med sin søn, Poul Erik, et gammelt mejeri i Sønderjylland. Mejeriet ombygger de til en pølsefabrik. Robert passer produktionen af klassiske spegepølser og salamier - og Poul Erik varetager salget og administrationen.

Virksomheden vokser med salg til både hjemmemarked og eksport, og USA bliver et stort marked for den sønderjyske pølsefabrik.

 
I 1973 ændrer oliekrisen markedsforholdene og gør det problematisk at sælge pølser på det amerikanske marked. Robert og Poul Erik begynder at nytænke alle deres fødevareprodukter.


I 1980 bliver kylling den nye ”dille”; danskerne begynder at spise lørdagskylling, og færdigpakkede udskæringer af kylling dukker op i butikkernes kølediske. Fokus ændres til kylling, og Robert Damkjær A/S udvikler en nicheproduktion af kyllingepølser og kødpølser.


I 1984 viser beslutningen om at satse på kyllingekød sig at være rigtig. Udlandet viser stor interesse for de nye kyllingeprodukter, da der er mange lande, hvor man ikke spiser svine- eller oksekød. Her er kyllingekødet noget helt nyt og spændende - også som konservesprodukt.


I 2002 modtager firmaets importør i Saudi Arabien Prins Henriks Fortjenstmedalje for en særlig indsats og branding af Robert konservesprodukterne.

I 2005 modtager Robert Damkjær A/S Kong Frederik d. 9. hæderspris for indsatsen for dansk eksport. Prisen overrækkes af H.K.H. Prins Henrik.


I 2011
fejrer firmaet 50 års jubilæum, og dagen markeres bl.a. med middag for alle medarbejdere på Tyrstrup Kro ved Christiansfeld.I dag leder Poul Erik Damkjær og hans døtre Birgitte og Marianne Damkjær virksomheden, som ligger nord for Haderslev. Robert Damkjær A/S tager udgangspunkt i det traditionelle pølsemagerhåndværk, men bruger samtidigt moderne teknologi til at fremstille kvalitetspølser.

2013---Vores-historie 3ien