Historie_der_var_engang

Der var engang en pølsemager, som hed Robert Damkjær.

Her følger historien om en lille pølsefabrik, der blev til en virksomhed, der i dag sender produkter til hele verden.

linie

I 1961 køber pølsemageren Robert Damkjær sammen med sin søn, Poul Erik, et gammelt mejeri i Sønderjylland. Mejeriet ombygger de til en pølsefabrik. Robert passer produktionen af klassiske spegepølser og salamier - og Poul Erik varetager salget og administrationen.

Virksomheden vokser med salg til både hjemmemarked og eksport, og USA bliver et stort marked for den sønderjyske pølsefabrik.

 
I 1973 ændrer oliekrisen markedsforholdene og gør det problematisk at sælge pølser på det amerikanske marked. Robert og Poul Erik begynder at nytænke alle deres fødevareprodukter.


I 1980 bliver kylling den nye ”dille”; danskerne begynder at spise lørdagskylling, og færdigpakkede udskæringer af kylling dukker op i butikkernes kølediske. Fokus ændres til kylling, og Robert Damkjær A/S udvikler en nicheproduktion af kyllingepølser og kødpølser.


I 1984 viser beslutningen om at satse på kyllingekød sig at være rigtig. Udlandet viser stor interesse for de nye kyllingeprodukter, da der er mange lande, hvor man ikke spiser svine- eller oksekød. Her er kyllingekødet noget helt nyt og spændende - også som konservesprodukt.


I 2002 modtager firmaets importør i Saudi Arabien Prins Henriks Fortjenstmedalje for en særlig indsats og branding af Robert konservesprodukterne.

I 2005 modtager Robert Damkjær A/S Kong Frederik d. 9. hæderspris for indsatsen for dansk eksport. Prisen overrækkes af H.K.H. Prins Henrik.


I 2011
fejrer firmaet 50 års jubilæum, og dagen markeres bl.a. med middag for alle medarbejdere på Tyrstrup Kro ved Christiansfeld.



I dag leder Poul Erik Damkjær og hans døtre Birgitte og Marianne Damkjær virksomheden, som ligger nord for Haderslev. Robert Damkjær A/S tager udgangspunkt i det traditionelle pølsemagerhåndværk, men bruger samtidigt moderne teknologi til at fremstille kvalitetspølser.













2013---Vores-historie 3ien